Kategórie Prihlásiť
   Akcie
   Novinky
   Beletria
   Encyklopédie
   Literatúra pre deti a mládež
   Cudzie jazyky
   Životopisné romány
   Turistický sprievodca
   Knihy o Slovensku
   Geografia a cestovanie
   Kuchárske knihy
   Jedlá a nápoje
   Zdravie a životný štýl
   Šport
   Umenie a hudba
   Fotografia
   História a dejiny
   Učebnice a slovníky
   Ekonomika a podnikanie
   Právo
   Medicína
   Technika
   Počítačová literatúra
   Spoločenské vedy
   Prírodné vedy
   Starostlivosť o dieťa
   Domov, hobby a záhrada
   Príroda a zvieratá
   Cudzojazyčná literatúra
   Náboženstvo, ezoterika
   Kalendáre, portfolia, plagáty

  Akcia mesiaca  

Za výbornú cenu tri tituly
od fotografa
Tibora Huszára








Zmaturuj z náuky o spoločnosti

Podnázov:

Autor: kolektív autorov

Vydavateľstvo: Didaktis

Komentár: Praktický pomocník pre každého študenta, ktorý chce úspešne zmaturovať z náuky o spoločnosti a uspieť na prijímacích skúškach na vysokú školu.

Sprievodca stredoškolským učivom náuky o spoločnosti predkladá v desiatich kapitolách základy spoločenských vied – politológie, ekonómie, filozofie, práva, medzinárodných vzťahov, sociológie, psychológie, etiky, logiky, teórie vedy a náboženstiev (najväčší priestor je venovaný prvým trom spoločenským vedám).

Ľahkú orientáciu v texte podporuje jednak účelné členenie na kapitoly – podľa jednotlivých vedných disciplín – a menšie tematické celky, jednak grafické odlíšenie hlavného textu od doplňujúcich poznámok, zaujímavostí a odkazov. Vyhľadávanie údajov v knihe Vám uľahčí aj register pojmov v závere knihy. Dôležité pojmy sú farebne zvýraznené. Text je doplnený grafmi, prehľadnými tabuľkami, schémami ako aj portrétmi osobností.

Publikácia je určená študentom stredných škôl, ktorí ju využijú počas celého stredoškolského štúdia, na prípravu na maturitu a tiež na prijímacie skúšky na vysoké školy. Kniha svojím širokým a pritom v kocke podaným obsahom môže byť užitočná pre každého, kto si chce doplniť základy spoločenských vied, pretože je zároveň lexikónom dôležitých pojmov, ktorých poznanie patrí k všeobecnému vzdelaniu a rozhľadu (napr. autokracia, antisemitizmus, burza, deflácia, ego, Európsky parlament, globalizácia, cholerik, identita, islam, monetarizmus, parlament, pragmatizmus, ľudské práva, psychohygiena, trhová rovnováha, Schengenská dohoda, Svetová banka, verbálna a neverbálna komunikácia, xenofóbia...).

Publikácia je odporučená Ministerstvom školstva Slovenskej republiky, sekciou regionálneho školstva na základe odborného posúdenia a odporúčania Štátneho pedagogického ústavu v Bratislave pre všetky stredné školy.

Edícia ZMATURUJ Cieľom edície je poskytnúť kompletný prehľad učiva literatúry, matematiky, fyziky, chémie, biológie, náuky o spoločnosti, anglického a nemeckého jazyka, a tak študentom uľahčiť prípravu na maturitnú skúšku a na prijímacie skúšky na vysoké školy. Edícia je spracovaná s ohľadom na požiadavky Ministerstva školstva SR na novú podobu a obsah maturity.


Jazyk: slovenský
Rok vydania: 0
Formát: 170x240
Počet strán: 248
Väzba: mäkká
Katalógové číslo: 31
Ean: 9788073580131
Bežná cena: 8.93 EUR

Zľava: 10%
Naša cena: 8.04€
späť


  neprihlásený  


V nákupnom košíku nemáte zatiaľ žiaden tovar.


  Najpredávanejšie  











  Výhody registracie